Ein Bub der Sauberkeit - städhjälp


Viktor auf seiner ersten Boottour! Spannend! Viktor på sin första båttur - Kanan var det!


Vitkor kehrt.... Viktors favoritlekasak....

Und schon wieder beim Kehren..... Vilken renlig pojke!

Muss nur mal schauen, ob die Linse auch zu putzen ist! Färdig städad för idag!


Att titta på när man ändå är där...

Många har frågat oss vad som är värd ett besök. Alternativen är många, det beror lite på era intressen!

Dolomiterna
är vackra, själv gillar vi att vandra på lagom höjd utan att behöva ha utrustning för det. Att vandra går i stortsett överallt. Vill man väldigt högt upp, finns det liftar som är öppna även på sommaren i tex. Grödental (15 km från Klausen). Badmöjligheter finns även här, om inte i sjöar, då i offentliga badplatser. Städer som Bruneck/Brunico eller Bozen/Bolzano osv. är fina och klart värd ett besök.

I Norraitalien finns det sjöar som Lago di Garda, Lago di Como, Lago Maggiore... Alla tre är sevärda. För våran åldersgrupp är Lago di Garda förmodligen det bästa tipset. Arco (bergsklättring-mecka) ligger i norr och sedan följer en små by efter den andra. Ena delen är mera turistisk, den andra men har sin egen charm. Malcesine, Garda, Bardolino och Lazise vid den östra delen (tillhör Veneto) men även Limone, Toscolano-Maderno, Salò och Desenzano (Belluno) är fantastiska orter. Är man ute efter aventyr, nöjespark/vattenland, ska man till Castelnuovo del Garda (mellan Lazise och Peschiera). Söker man lugnet vid sjön, är den västra sidan bättre.
http://www.gardalake.it/
 
Vägen till Verona är inte långt. Här hittar man l'arena (litet kolosseum). Den som kan Shakespeare vet att han där hämtade sin inspiration till Romeo och Julia! Deras hem finns kvar och är en turist attraktion. Kan ni tänker er! Den goda vinet Amarone della Valpolicella stammar härifrån. Jag behöver kanske inte nämna att det finns vingårdar överallt som ibland går även att besöka :-)

Venedig är en annan storstad som ligger bara några timmar från Klausen. Om man är rädd för stora turistvågar inne i centrum så går det bra att slappna av i utkanten av Venedig längs Adria-Kusten. Där finns det hundratals platser att bo på som alla ser likadana ut. En restaurang och hotell efter den andra präglar kusten, och dessa områden är väldigt barnvänliga. Lido di Jesolo, Caorle osv.

Rimini (Emilia-Romagna)är visserlingen längre bort men åker man ändå söderut, då kan man stanna till där framförallt om man är lite extra festsugen. Här finns det också San Marino (taxfree) för de som vill ha lite shopping också.

Personligen är den västra kustsidan av Italien en favorit. Mellan Genova och La Spezia finner man Cinque Terre som består av fem kustbyar berömda för bla. sina vandringsturer och sina pitoreska utseenden. Jag ska väl nämna det berömda Portofino som är, som jag har hört, en enda turistmetropol! Känd är det iaf som filmkuliss för amerikanska filmer. Jag är säker på att man hittar lika vackra ställen betydligt billigare.
http://www.in-italia.se/textc_723.asp?gclid=CK_gnue3xaECFYSD3godrCF-_g

Nu får det vara nog för idag, jag återkommer med flera tips!!!!! Det finns mycket att se! Kramar




I Klausen...

Oma und ich leihten uns einen Dreiradler aus, der zwar alt und kaputt war, doch trotzdem funktionierte. Mormor och jag fick låna en gammal sliten trehjuling men det gjorde inget, den funkade ändå!

Mama und ich verbrachten so einige Zeit auf dem Spielplatz! Mamma och jag på lekplatsen! Den fanns redan då jag var småbarn fast den har blivit mycket bättre...





Meine Onkels und ich!
Mina morbröder (Felix, Max, Arno) och jag! Vilka slitna karlar!


Här är och jag på en traktor! Jag är ganska så duktig på att köra....


RSS 2.0